zondag 2 november 2014

Marjoleine Tel – Campinggeluk

* * *
Nadat haar man Frits haar heeft verlaten voor een jongere vrouw kan Linda zich geen dure vakantie permitteren. Ze belandt met haar 2 zoontjes in een huurcaravan op camping de Zandrand op de Veluwe. En hoewel Linda helemaal geen campingmens is, neemt ze zich vastberaden voor er het beste van te maken.

Voor "de vasten" van de camping is de vrijgevochten Linda een openbaring met haar uitgesproken mening en prettige verschijning, maar haar aanwezigheid wordt niet door iedereen gewaardeerd. Linda moet erg wennen aan de campingcultuur en doet haar best zich te schikken in de ongeschreven regels van "de vasten". Als dat op de eerste dag al op een behoorlijke ruzie in het toiletgebouw uitloopt, kan Linda haar tranen niet bedwingen. Ze wordt getroost door buurvrouw Wendy, die niet zo goed weet wat ze van Linda moet denken. Ondertussen doet campingbeheerder Martin menig vrouwenhart op de Zandrand sneller kloppen.
 
 'Camping geluk' is een feel-good roman over het wel en wee van een zogenaamde echte Nederlandse camping. Het leest lekker weg, is soms een beetje ondeugend en vaak erg grappig. De kampeerders onder ons zullen zich in een aantal situaties best herkennen.
 
De hoofdstukken zijn niet genummerd maar genoemd naar een typisch zomerse campingactiviteit, zoals Wisseldag of Bingo, met daarbij een stukje van het campingreglement. Dat geeft het boek een speels gevoel, net als de prettige manier van schrijven. Het leuke van dit boek is ook dat het is gebaseerd op campingervaringen van Tel zelf. Een groot deel van de schrijfsels in dit boek zou zelfs waar zijn.
 
Ik had wel wat moeite met de hoeveelheid namen die in het begin van het boek voorbij komt. Dat was nodig om de situatie goed neer te zetten, maar soms even lastig te volgen. En hoewel het boek voor het grootste gedeelte vanuit Linda's perspectief is geschreven, wordt er af en toe wel zonder aanleiding van perspectief gewisseld wat mij dan even op het verkeerde been zette. Dat neemt niet weg dat 'Camping geluk' wat mij betreft zeker een boek is om mee te nemen op vakantie. Het is zonder meer een boek waar je vrolijk van wordt.
 
Auteur: Marjoleine Tel
Titel: Camping geluk
Genre: Roman
Uitgeverij: ExCorde
ISBN: 9789082169706
Aantal pagina's: 220
Prijs: € 14,95
Prijs e-book: € 7,99
 
(Deze recensie is op 1 mei 2014 gepubliceerd op Leesfanaten.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten